Onze Tuin – Provenierswijk, Rotterdam

In de Provenierswijk in Rotterdam is drie jaar geleden begonnen met het idee een verwaarloosd binnenterrein te transformeren. De vraag kwam vanuit woningbouwvereniging Havensteder. Tanja Lina en Barbara Janßen waren als architect betrokken bij de ontwikkeling en realisatie van deze tuin. Gedurende een aantal jaren is er intensief overleg geweest met bewoners.

Er ontstond een geïnteresseerde groep mensen uit het omringende bouwblok die zich in wilde zetten voor de realisatie en het onderhoud van de tuin. De tuin is in het voorjaar van 2012 geopend en de tuingroep runt het onderhoud van deze tuin. Naast een collectieve siertuin is er een daktuin op een bergingsblok gerealiseerd, waar moestuinbakken staan. Bewoners en kinderen hebben hier hun eigen stukje moestuin. De ontwikkeling van de tuin is een leertraject, waarbij in de praktijk onderzocht wordt hoe verantwoordelijkheid op een goede manier gedeeld kan worden, hoe omgegaan wordt met toegankelijkheid van de tuin en hoe de relatie is tussen de privétuinen en het collectieve gedeelte.

Deze tuin is aanleiding geweest om het onderzoek Doornroosje te starten.

NextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnail
onzetuin_1
onzetuin_10
onzetuin_2
onzetuin_3
onzetuin_4
onzetuin_5
onzetuin_7
onzetuin_8
onzetuin_9